Manifest de l’Esquerra Independentista pels foguerons de Sant Antoni a Gràcia

L’Esquerra Independentista de Gràcia ha publicat el manifest d’enguany en motiu de la festa de foguerons de Sant Antoni de sa Pobla a Gràcia. A continuació reproduïm el manifest:

Són dies de lluita i combat, d’alegria, de flames i de foc. D’un foc que recull tota la nostra essència i que ens agermana, que crema de Gràcia a Pollença, de Ciutadella a Alcoi i a Felanitx; d’uns foguerons que cremen a Manacor, a Alacant i a Eivissa. I és que el foc és, i ha estat sempre, un dels elements que més han significat els Països Catalans i, com a element creador, no deixa de fer més evident encara la territorialitat completa. I avui, que encenem Gràcia, reivindiquem ara, més que mai, què som. Que avui som Països Catalans.

I som i ens ho creiem i ho hem demostrat tot l’any. Perquè l’hegemonia al carrer és nostra. Perquè les lluites diàries no fan més que dibuixar i fer reeixir cop rere cop els Països Catalans sobre el mapa. Tenim una xarxa de casals i ateneus emmarcada dins aquest contorn. Cada dia sorgeixen més espais de contrapoder popular on l’Esquerra Independentista hi és present i on l’anticapitalisme n’és l’eix. Tenim un moviment que ha aconseguit arrelar arreu del país, que ha generat mapa de Països Catalans amb l’assemblearisme com a base de representació de tot el territori. Companyes i companys d’arreu que, tot i la dificultat dels tempos d’aquests mesos de deliberacions, han participat de tots els debats, discussions prèvies i presa de decisions. I això no només s’aconsegueix amb qui es creu un mapa, sinó amb qui l’exerceix.

Però el foc també és resistència, revolta i lluita. I de símbol de combat i dignitat en són les companyes feministes encausades de Mallorca. Les companyes que un febrer de 2014 van irrompre a l’església de Sant Miquel de Palma per reivindicar el dret de la dona al propi cos i a l’avortament lliure gratuït i que ara s’enfronten a penes de quatre anys per a sis d’elles. Per a totes, des de Gràcia, una càlida aferrada.

Un altre foc que continua ben encès i que ha aconseguit fer tremolar una gran multinacional va ser la vaga indefinida de tècnics d’empreses subcontractades per Movistar. Una parada de 74 dies que va posar en escac l’empresa i els sindicats del poder, UGT i CCOO. I a més, és una lluita que encara perdura amb iniciatives com el correscales.

I també a les illes una altra flama que ha restat inalterable i combativa ha estat la dels docents. Alguns d’aquests que ara governen es van pensar que per haver dut la camiseta verda uns quantes vegades ja els valia per governar en nom dels docents, per quedar-se a mig camí. Però ha quedat demostrat de part de qui es posaven i només amb l’acció i resposta contundent es van avenir a rectificar. Va ser necessària la convocació d’una nova vaga indefinida i la votació de cinc mil docents en temps rècord.

Així que de flames enceses, als Països Catalans, en tenim moltes i el foc cada dia crema més viu gràcies a l’esforç de totes. Per això, tenguem present que:

Per poder canviar la història / canviarem la democràcia. / La flama de la victòria / s’encendrà avui a Gràcia. / Farem foc de cada estella, / calcinarem cada brot, / cremarem la llenya vella / per poder canviar-ho tot. / Les flames marcant la via / cremaran a cada segon. / Alçarem una utopia / de les cendres d’un vell món!

Visca Gràcia! Visca Mallorca! Visca els Països Catalans!