Gràcia activa, viva i combativa. L’Agenda necessària en una intensa setmana de lluites

Una Gràcia activa és una Gràcia viva i combativa. I una setmana més, Gràcia torna a demostrar aquest compromís i lluita amb una intensa programació d’activitats, xerrades, assemblees, concentracions i debats.

A continuació us oferim un petit repàs d’algunes d’aquestes convocatòries que, a mode d’agenda, ordenarem cronològicament. Comencem:

  • 40 ANYS DE L’ASSASSINAT D’ORIOL SOLÉ SUGRANYES – Dimecres 6 d’abril a les 18h al teatre de l’ACIDH

IMG-20160404-WA0000.jpgLa Comissió 40 anys de l’Assassina d’Oriol Solé Sugranyes organitza aquest acte en homenatge i record d’aquest històric militant del MIL. L’acte comptarà amb la projecció d’un audiovisual sobre la seva persona, la presentació del llibre “Oriol Solé Sugranyes, 40 anys després”, la intervenció de testimonis i amigues i companyes de l’Oriol, un recital poètic i actuacions musicals.

  • ASSEMBLEA DE L’OFICINA D’HABITATGE DE GRÀCIA – Dimecres 6 d’abril a les 19:30h al Banc Expropiat

El 6 d’abril a les 19:30 tindrà lloc al Banc Expropiat de Gràcia una nova assemblea de l’Oficina d’Habitatge.

  • CONCENTRACIÓ CONTRA LES ALTES MÈDIQUES INJUSTIFICADES ATORGADES PER L’ICAM – Divendres 8 d’Abril a les 11h davant l’INSS

icam1.jpgLa PAICAM (Plataforma d’Afectades per l’ICAM) ha convocat per divendre al matí una nova concentració contra els abusos de l’ICAM (Institut Català d’Avaluacions Mesos). Aquest organisme és responsable de atorgament d’altes mèdiques injustificades i totalment arbitràries a un gran nombre de persones, en la seva majoria dones. La PAICAM lluita des de la seva fundació el passat gener del 2016 contra aquestes altes injusificades i per protegir els drets de les treballadores i treballadors afectats per alguna malaltia.

Com no pot ser d’altra manera, el Moviment Popular de Gràcia ens sumem a aquestes convocatòries i recolzem les legítimes reivindicacions de la Plataforma d’Afectades per l’ICAM). Dissabte a les 11h tothom davant de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (carrer Sant Antoni Maria Claret 5). NO A LES ALTES INJUSTIFICADES!

  • XERRADA “CLASSES I LLUITA DE CLASSES, una lectura de Domenico Losurdo” – Divendres 8 d’Abril a les 19:30h a La Barraquetaformació.jpg

Després de l’èxit de la primera xerrada-debat oferta el 18 de març, les organitzacions gracienques Endavant, Arran i la CUP organitzen aquest divendres la segona xerrada del cicle de formació “La lluita de classes avui”. Aquesta segona xerrada, titulada “Classes i Lluita de classes, una lectura de Domenico Losurdo” comptarà amb una ponència de Joan Sebastià Colomer, militant d’Endavant. La xerrada clourà amb un petit debat entre els assistents.

  • PASSI DEL DOCUMENTAL “GURE KABUZ ALA HIL” a La Barraqueta – Dissabte 9 d’Abril a les 18h

IMG-20160405-WA0001.jpgEl dissabte es projecta a La Barraqueta (Plaça del Raspall) el documental “Gure Kabuz ala hil, un film que recull diversos projectes i alternatives d’autogestió a Euskal Herria. Casals okupats, cooperatives d’habitatge i de treball, experiències de suport mutu en relació a l’alimentació, etc. són alguns dels exemples del conjunt de projectes que s’expliquen al documental.

La projecció, l’última de la petita gira que han fet aquests dies pels Països Catalans, comptarà amb una presentació per de les creadores Eneritz Arzallus, Itsaso Zubiria, Lander Arretxea i Xalba Ramírez.

  • ACTE DE SUPORT A REFUGIADES I MIGRANTS – Diumenge 10 d’abril a les 12h

Aquest diumenge Gràcia acollirà un acte en suport a les persones refugiades i migrants. Aquesta Gràcia solidària i inclusiva tornarà a alçar-se contra la injustícia i la barbàrie protagonitzada per aquesta vergonyosa Unió Europea.

L’acte es desenvoluparà a l’Espai Veïnal recuperat al Torrent de l’Olla 70 i comptarà amb una taula rodona, un vermut musical, un dinar i un petit concert. Els diners recollits aniran destinats a l’ajuda de les refugiades ubicades a Grècia.

índex.jpg

  • SOLIDARITAT AMB EL BANC EXPROPIAT

El dia del desallotjament a les 19h al Metro de Vallacarca i a les 20h a la Plaça Revolució!