Migrades i refugiades, sou benvingudes

El drama de les refugiades ens mostra l’essència de la Unió Europea, aquesta gran aliança criminal constituïda únicament per mantenir els privilegis i interessos econòmics dels grans capitals occidentals. Des de Ceuta i Melilla fins a  Lesbos, la Unió Europea ha decidit blindar les seves fronteres i tancar en camps o deportar a qui gosin creuar-les.

A gust de la gran patronal europea, necessitada de mà d’obra jove i barata en un continent de població cada cop més envellida, estan creant una societat d’apartheid on les migrades que fugen de la misèria econòmica, la persecució social i política i les guerres són les principals damnificades. La Unió Europea ha finançat les guerres que provoquen la destrucció de països i societats senceres i ha saquejat els seus recursos natural, gas i petroli, entre d’altres. Són precisament aquestes guerres provocades per la Unió Europea i els Estats Units les que fan fugir a desenes de milers de persones de les seves llars, atorgant-los-hi la condició de refugiades o immigrants, desposseint-les de béns i llibertats i condemnant-les a la misèria i l’estigma.

Davant d’aquesta situació, les persones solidàries de la Vila de Gràcia no podem quedar-nos passives. Per això advertim:

  • Cal que s’aturin immediatament les deportacions i que s’obrin les fronteres. Des de l’any 2000 més de 30.000 persones han mort ofegades a la Mediterrània buscant una vida millor. Cal garantir vies segures!

  • Cal donar la benvinguda a les refugiades i migrants, permetre la seva acollida en condicions de dignitat i proporcionar els elements per cobrir les seves necessitats bàsiques.

  • Cal lluitar per aturar el projecte criminal de la Unió Europea, fins i tot davant la passivitat dels Estats occidentals.

  • Cal denunciar la doble vara de mesurar amb la que determinats Ajuntaments “del canvi” tracten a les persones que dia a dia viuen l’exclusió en carn pròpia. Cal que exigim que s’acabi la repressió contra els manters i altres persones migrades que miren de guanyar-se la vida a Barcelona i que es tanquin les presons il·legals amb les que s’han transformat els Centres d’Internament d’Estrangers (CIEs).

Només amb una societat organitzada podrem afrontar les imposicions de la Unió Europea, els xantatges i amenaces de la Troika, i les conseqüències del capitalisme.