Assalten la lluna, però volen que mirem el dit! – Comunicat davant el registre dels Blokes Fantasma

Aquesta matinada, sobre les 05:00h, els Mossos d’Esquadra han assaltat els Blokes Fantasma, històrica casa okupada al barri de la Salut, Gràcia. Una estona més tard, passades les sis, han emès un comunicat en el que indicaven que l’assalt a la casa es feia en compliment d’una Comissió Rogatòria Internacional emesa després de la investigació de diversos atracaments a bancs a Alemanya. Així mateix, també informaven que s’estaven produint escorcolls a dos immobles més, a Gràcia i al Carmel.

Davant d’aquests fets, el Moviment Popular de Gràcia volem fer algunes consideracions:

  • L’assalt als Blokes Fantasma és un atac polític contra els Moviments Socials de Gràcia i Barcelona.
  • El fet que els Mossos d’Esquadra provin de vincular l’assalt amb uns suposats atracaments a Alemanya no ha de desviar l’atenció d’aquells fets que són realment importants i transcendents. L’assalt es produeix en un context d’increment de les mesures repressives contra aquelles persones que gosen alçar la veu davant la injustícia diària que vivim a casa nostra.
  • Cal recordar que els Mossos d’Esquadra sovint han utilitzat acusacions de delictes “comuns” per justificar atacs als moviments socials i polítics. No és més que una pràctica de camuflatge de la repressió, una estratègia per desviar l’atenció. Assalten la lluna, però volen que mirem el dit.
  • Els Mossos d’Esquadra proven d’influir en el relat dels fets. Avui els grans mitjans de comunicació, interessadament acrítics, parlaran només d’aquests suposats atracaments a bancs, oblidant el context i els motius reals de l’assalt als Blokes Fantasma i, en definitiva, menystenint tot allò que difereixi de la versió oficial.

Així doncs, més enllà de la veracitat o falsedat d’aquests suposats fets produïts a Alemanya, l’objectiu dels Mossos d’Esquadra i de la Generalitat de Catalunya avui és clar: entrar als Blokes Fantasma, regirar-los de dalt a baix, recopilar informació, inculcar-nos por, demostrar-nos qui mana i qui obeeix, transmetre inseguretat, colpejar-nos…

Per tot, no podem deixar de solidaritzar-nos amb les companyes dels Blokes Fantasma i amb el conjunt de persones que pateixen la repressió dia a dia. Portem un món nou als nostres cors i, juntes, el farem néixer. Malgrat tot.

FORÇA A TOTES!

Cf5mqRlW4AAkHIi