[Comunicat] Juntes contra el feixisme. Ni a Gràcia, ni enlloc

Dissabte 3 de setembre tornarem a viure a la Vila de Gràcia una nova expressió del feixisme desacomplexat, la xenofòbia campant, el racisme, el masclisme, l’LGTBIfòbia. Les idees justificadores de l’odi cap a les altres.

No n’hi ha hagut prou amb les nombroses campanyes que s’han fet al llarg dels últims anys contra el feixisme i el racisme a la Vila de Gràcia. No n’hi ha prou amb el rebuig que aquesta ideologia de l’opressió i el menyspreu cap a les altres causa al nostre entorn. No n’hi ha hagut prou amb el celebrat tancament de la llibreria Europa, durant anys reclamat en nombroses manifestacions i actes, per diferents organitzacions polítiques i col·lectius defensors d’una societat justa, persones lliures i diferents.

Tornem a dir que no els volem aquí. Creiem en el dret dels Països Catalans i de tots els pobles a decidir lliurement el seu futur i no tolerem mostres de l’espanyolisme més caspós, fent apologia del franquisme, un temps que no hem oblidat perquè no hem perdonat.

Tornem a dir que no els volem aquí. Perquè a la Vila de Gràcia estem construint espais feministes, lliures d’agressions i actituds masclistes. Creiem que totes i tots hem de poder estimar-nos com vulguem i amb qui vulguem. No acceptem actituds LGTBIfòbiques. No acceptem tampoc ideologies de l’odi.

Tornem a dir que no els volem aquí. Perquè la Vila de Gràcia és acollidora, i rebrem amb els braços oberts a tots i totes aquelles que fugen de les guerres imperialistes, o de la misèria que els governs i els estats capitalistes de la Unió Europea han contribuït a causar. Les persones migrades seran sempre benvingudes a casa nostra en peu d’igualtat, perquè utilitzar-les com a mà d’obra barata i sense drets laborals també és racisme. Rebutgem tota idea que pretengui justificar el menyspreu cap a altres persones, siguin com siguin, vinguin d’on vinguin.

Tornem a dir que no els volem aquí. Ni a ells ni a la seva llibreria de l’odi. Volem que la llibreria Europa romangui tancada, i que no se’n permeti cap altre que se li assembli. Ni a Gràcia, ni enlloc.

Perquè la llibertat d’expressió és una eina que hem d’utilitzar per emancipar-nos i construir, com deia Rosa Luxemburg, “un món on siguem socialment iguals, humanament diferents, i totalment lliures”.

EL FEIXISME MAI MÉS, ENLLOC, CONTRA NINGÚ.

FORA FEIXISTES DE LA VILA DE GRÀCIA.

ANIMEM A CONVOCAR A TOTES LES PERSONES I ELS COL·LECTIUS EL DISSABTE DIA 3 DE SETEMBRE, A LES 11:30 A LA PLAÇA DE LA VILA, PER RESPONDRE JUNTES, I CRIDAR BEN FORT… NO PASSARAN!!!